SPIRULINA DETOXEN

SPIRULINA DETOXEN
Spirulina is zelfs volgens wetenschappers de meest krachtige en natuurlijke ontgifter die we ter beschikking hebben. Ons lichaam zuiveren van alle giftige afvalstoffen is geen overbodige luxe zoals dieetgoeroes stellen, maar pure noodzaak. In normale omstandigheden is je lichaam in staat zichzelf te reinigen. De stroom aan toxische afvalstoffen is nu zo groot dat we ons zelfreinigend vermogen langzaam maar zeker verliezen. Deze afvalstoffen zijn het resultaat van onze ongezonde voeding, van de vele lichaamsprocessen die constant plaatsvinden en van de kwaliteit van onze woon- en leefomgeving die alsmaar verder achteruit gaat.

Zware metalen
Spirulina bezit de eigenschap schadelijke metalen zoals kwik, lood, nikkel en aluminium aan zich te binden. Tijdens zo’n zuiveringskuur met spirulina is voldoende water drinken noodzakelijk. Die hoeveelheid water varieert van 2,5 tot maximaal 4 liter per dag. Je kunt immers ook teveel water drinken, Hoofdpijn kan voorkomen tijdens het afvoeren van afvalstoffen..

Zuivere darmen
Je darmflora vormt de basis voor je gezondheid. Een combinatie van spirulina, chlorella en probiotica brengt je darmflora weer in evenwicht. Dat zorgt op zijn beurt voor een vlotte stoelgang en extra energie.

Waar koop je de beste spirulina?
Spirulina is zo populair dat je het zowat overal kunt kopen, zelfs in de supermarkt om de hoek. Koop spirulina bij voorkeur bij de drogist, in de natuurwinkel, de bio- shop of bij de apotheker. Zo ben je zeker van zijn optimale kwaliteit. Ook online hebben al tal van gespecialiseerde webshops zich gespecialiseerd in de verkoop van spirulina. Lees steeds aandachtig de reviews en reacties van gebruikers vooraleer je online spirulina besteld.

Geef de voorkeur aan bio spirulina
Biologisch gekweekte spirulina afkomstig van de meest bekende kwaliteitsmerken zorgt voor het meest zuivere en veilige product. In sommige gevallen raakt spirulina immers ernstig vervuild met sporen van zware metalen, bacteriën en microcystins. Deze kunnen voor ernstige leverproblemen zorgen. De belangrijkste symptomen zijn dan hevige buikkrampen, misselijkheid en braken. Koop zeker geen spirulina zonder keurmerk. Zo’n keurmerk op de verpakking is je beste garantie tegen ernstige vervuiling van dit puur natuurproduct.

Spirulina niet voor iedereen geschikt
Het blauwe algje is een veilig natuurproduct maar volgens artsen is het toch niet voor iedereen geschikt. Het gebruik ervan wordt sterk afgeraden aan zwangere vrouwen en aan vrouwen die borstvoeding geven. Ook diegenen die lijden aan een auto-immuunziekte zoals multiple sclerose (MS), lupus, systemische lupus erythematosus of SLE, aan reumatoïde artritis en huidaandoeningen zoals pemphigus vulgaris wordt het gebruik van spirulina sterk afgeraden. Dat zou de aandoening immers alleen maar erger kunnen maken. Ook als je gevoelig bent aan jicht, en aan nier- en/of galstenen laat je het gebruik van spirulina beter zo. Ook deze vervelende kwalen kunnen door het gebruik ervan verergeren.

Geef een reactie