SPIRULINA EN DIARREE

SPIRULINA EN DIARREE
Spirulina wordt nu ook gebruikt tegen diarree en andere aandoeningen van je spijsvertering. Van spirulina is geweten dat het zorgt voor een goede spijsvertering en daaraan gelinkt ook voor een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang. Het helpt ook tegen het steeds meer voorkomende Prikkelbare Darm Syndroom of PDS.

Symptomen
Diegenen die last hebben van PDS hebben een gevoelige dikke darm. Dat zorgt voor het veelvuldige samentrekkingen wat de doorgang van zowel gas als vocht sterk bemoeilijkt. Dat veroorzaakt pijn en gaat meestal gepaard met diarree… in andere gevallen constipatie of verstopping. Voor het Prikkelbare Darm Syndroom bestaat spijtig genoeg nog geen enkele specifieke behandeling. Meestal zorgt een combinatie van verschillende behandelingen voor verlichting van de symptomen. Het gaat dan om een aangepast eetpatroon met veel voedingsvezels. Daarbij hoort zeker spirulina. Dit superfood bevat een hoge concentratie vezels en alle onmisbare gezonde voedingsstoffen die je spijsvertering en de gezondheid van je darmflora bevorderen. Op die manier zal je stoelgang zich na enige tijd normaliseren.

Geef een reactie