SPIRULINA EN ENERGIE

SPIRULINA EN ENERGIE
Dankzij zijn uitzonderlijk hoge concentratie aan gezonde voedingsstoffen zorgt spirulina voor meer energie. Het maakt je gezonder, fitter en energieker, waardoor je je beter in je vel voelt dan ooit. Spirulina is dan ook sterk aan te bevelen bij alle vormen van vermoeidheid. Zowel lichamelijke als geestelijke en chronische vermoeidheid. Heb je jaarlijks last van bijvoorbeeld voorjaarsmoeheid? Ook daar is spirulina voor aangewezen. Een gebrek aan energie treft zowel mannen als vrouwen, jong en oud. Het is nochtans wetenschappelijk bewezen dat vrouwen viermaal meer last hebben van alle mogelijke soorten vermoeidheid dan mannen.

Lichamelijke of geestelijke vermoeidheid?
Iedereen heeft wel eens in meer of in mindere mate last van lichamelijke of geestelijke vermoeidheid. Naast de nodige ontspanning en een nacht slapen is deze vermoeidheid meestal verdwenen. Wanneer je vermoeidheid blijft aanslepen en je er geen oplossing voor zoekt is een ander verhaal. Dan wordt vermoeidheid chronisch en is medische tussenkomst meestal onvermijdelijk. Laat het dus zeker nooit zover komen.

Sterk wapen tegen vermoeidheid
Steekt je vermoeidheid regelmatig de kop op? Dan kun je naast regelmatige ontspanning en voldoende slaap ook spirulina gebruiken om dit veel voorkomend probleem op te lossen. Het blauwe algje is inderdaad tegen alle soorten vermoeidheid opgewassen. Maximaal één uur na het innemen van spirulina ervaar je er al de positieve gevolgen van. En in tegenstelling met andere oppeppers zoals koffie en cafeïnerijke dranken, zorgt spirulina voor een langdurig effect. Een kuur met spirulina om je vermoeidheid definitief te verdrijven duurt gemiddeld een drietal weken. Gedurende deze periode krijgt je lichaam de nodige tijd om zijn energiereserves aan te vullen en volledig te herstellen.

Het Chronisch Vermoeidheid Syndroom
Het Chronisch Vermoeidheid Syndroom of CVS komt steeds meer voor, zelfs bij jongeren.De oorzaken van deze veel voorkomende aandoening zijn nog steeds niet bekend. Mogelijk is een of ander virus de schuldige. Mogelijke oorzaken zijn stress, langdurige en fysiek zware inspanningen, gebrek aan onvoldoende slaap, te weinig ontspanning, leverproblemen, een opeenstapeling van giftige afvalstoffen, een gebrek aan aminozuren en een ongezond eet- en leefpatroon met ongezonde voeding en onvoldoende beweging.

Chronische vermoeidheid tijdig herkennen
Om van je vervelende vermoeidheid verlost te raken is het uiteraard van groot belang om de symptomen ervan tijdig te ontdekken. Een chronische vermoeidheid verdwijnt niet zomaar, zelfs niet met langdurige ontspanning en veel slaap. Spirulina vult je tekorten aan gezonde voedingsstoffen aan. Deze zijn het rechtstreekse gevolg van je ongezonde voeding met teveel ongezonde vetten, geraffineerde suikers en zetmeelhoudende producten.

Geef een reactie