WAT IS SPIRULINA?

WAT IS SPIRULINA?

Spirulina is spiraalvormig, afkomstig van de blauwgroene alg en slechts een halve millimeter lang. Met zijn leeftijd van bijna vier miljard jaar zijn wetenschappers ervan overtuigd dat spirulina één van de oudste levensvormen is die we kennen.

Mineraalrijk water
Spirulina overleeft uitsluitend in alkalisch water. Dat is water met een pH waarde dat varieert tussen de 9 en 11. Drinkwater heeft een pH waarde van slechts 7. Spirulina groeit in de wilde natuur van Chad meer, van het Nakuru meer in Afrika, en in het meer Texcoco in Mexico. Op commercieel niveau wordt spirulina vandaag gekweekt op zogenaamde ‘waterboerderijen’ in de subtropische gebieden waaronder vooral Hawaï, Californië, Thailand, Taiwan, India en China.

Hoogwaardige voedingsstoffen
Spirulina is vergelijkbaar met chlorella, eveneens een alg met een ongeëvenaarde hoge dosis aan hoogwaardige voedingstoffen. Naast elf vitaminen, een tiental mineralen, aminozuren, spoorelementen, enzymen en vetzuren waarvan een aantal hieronder worden genoemd.

Oudste levensvormen
Met zijn leeftijd van bijna vier miljard jaar, is spirulina ongetwijfeld een van de oudste vormen van leven op aarde. Afkomstig van de alg, is het verrassend genoeg toch een bacterie met opvallend veel gelijkenissen met plantachtigen. Volgens wetenschappers is het één van de oudste plantensoorten die we kennen.

Natuurlijke multivitamine
Spirulina is een natuurlijke multivitamine die door je lichaam uitstekend wordt opgenomen. Daarnaast bevat dit superfood hoge concentraties onmisbare omega 3 vetzuren en de sterkste anti-oxidanten. Die beschermen je tegen de vrije radicalen die je ziek maken en je natuurlijk verouderingsproces versnellen. Als bron van plantaardige eiwitten is spirulina uitstekend geschikt voor vegetariërs.

Geef een reactie