ZIJN SPIRULINA ALGEN GEZOND?

ZIJN SPIRULINA ALGEN GEZOND?
Zoals we eerder reeds aanhaalden, is spirulina afkomstig van het blauwe algje. Dit piepkleine algje barst van alle mogelijke gezonde voedingsstoffen. Het is een uitzonderlijk rijke bron van vitaminen en mineralen. Ze worden gemakkelijker opgenomen dan alle andere natuurlijke voedingssupplementen samen. Met zijn leeftijd van 3,6 miljard jaar is het ook een van de oudste micro-organismen die we kennen. Met zijn uitzonderlijke concentratie aan gezonde voedingsstoffen is het een uitstekende vleesvervanger. Het is dan ook niet te verwonderen dat het in de vegetarische keuken veelvuldig worden gebruikt. Het is immers bovenop al deze voordelen ook een uitstekende bron van plantaardige eiwitten.

Verantwoord en dus gezond afvallen
Het blauwe algje wordt meer en meer gebruikt als hulp bij gezond afvallen.
Dat is niet zo verwonderlijk. Spirulina algen zijn veruit de best verteerbare bron van hoogwaardige eiwitten. Ze voorzien je bloed van aminozuren en suikers. Die zorgen ervoor dat je verzadigingsgevoel aanzienlijk wordt verlengd waardoor je minder vlug weer honger hebt. Daardoor eet je automatisch minder en val je gemakkelijker af.

Constante bloedsuikerspiegel
Het blauwe spirulina algje doet veel meer dan je verzadigingsgevoel verlengen. Het zorgt tegelijk voor een constante bloedsuikerspiegel. Daardoor maakt je pancreas of alvleesklier minder insuline aan. Dit hormoon regelt je vetverbrandingsproces. Hoe minder insuline in je bloed, hoe meer opgeslagen vet je verbrandt en hoe gemakkelijker je afvalt. Een te hoog insulinegehalte maakt je ongevoelig voor dit hormoon. Veel voorkomende symptomen hiervan zijn een opvallende gewichtstoename, een tekort aan energie, een toename van ongezond buikvet, steeds moeilijker en uiteindelijk zelfs niet meer afvallen, vermoeidheid en chronische vermoeidheid, een ongezond cholesterolgehalte en slaapproblemen.

Ouderdomsziekten
Het blauwe spirulina algje werkt ook preventief tegen allerlei ouderdomsziekten. Het zorgt in de eerste plaats voor een beter geheugen en stimuleert je concentratie. Daardoor werkt het zelfs preventief tegen ernstige ouderdomskwalen waaronder de Ziekte van parkinson en Alzheimer.

Geef een reactie