WAT DOET SPIRULINA?

WAT DOET SPIRULINA?
Spirulina is rijk aan vitamine in hun meest natuurlijke vorm waaronder A, B1, B2, B6, B11 en B12, maar ook vitamine C, E, K zijn rijkelijk aanwezig. Daarnaast vind je in dit blauwe algje ook belangrijke mineralen zoals calcium, magnesium, ijzer, selenium, zink, koper en jodium. Het is ook een belangrijke bron van spoorelementen die in ons modern (lees ongezond) voedingspatroon nauwelijks aanwezig zijn. Met gemiddeld 70% is spirulina de belangrijkste bron van de meest hoogwaardige eiwitten. Deze uitzonderlijke concentratie is zelfs hoger dan die van vlees en soja.

Essentiële vetzuren
Spirulina levert ook essentiële vetzuren zoals GLA, DHA en EPA. Ons lichaam is niet in staat om deze onmisbare vetzuren zelf aan te maken. Het moet deze dus uit je dagelijkse voeding halen. Deze essentiële vetzuren zijn een belangrijke voedingsbron voor je brein en zorgen soepele spieren en gewrichten.

Sterke antioxidanten
Naast vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren zijn sterke antioxidanten een belangrijk bestanddeel van dit superfood. Deze antioxidanten beschermen je tegen de vrije radicalen die je ziek maken en vertragen tevens je natuurlijk verouderingsproces. Ze zuiveren zelfs je lichaam van alle mogelijke giftige afvalstoffen. Zo ontgift chlorofyl je lever, het zuiveringsstation van je lichaam.

Versterkt je immuunsysteem
Spirulina bevat ook fycocyanine, een super sterkte antioxidant die niet alleen de typisch blauwe kleur aan dit superfood geeft, maar ook je immuunsysteem versterkt.
Door zijn hoge dosis gezonde voedingsstoffen werkt spirulina sterk ontstekingsremmend (bijvoorbeeld bij een blaasontsteking of een kaakholteonsteking). Resultaten van wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat het helpt bij het premenstrueelsyndroom (PMS), tegen reuma, artrose en artritis en allerlei allergieën

Gezonde darmflora en bloedsuikerspiegel
Spirulina zorgt tegelijk voor een goede spijsvertering met een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang. Het helpt tevens je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en ondersteunt de werking van je schildklier. Dat is dan weer goed nieuws voor al diegenen die iets aan hun overgewicht willen doen.

Geef een reactie