WAT IS BETER CHLORELLA OF SPIRULINA?

WAT IS BETER CHLORELLA OF SPIRULINA?
Spirulina en chlorella zijn op het vlak van hun samenstelling en gezondheidsvoordelen in vele gevallen vergelijkbaar. Afhankelijk van het doel waarvoor je ze wilt gebruiken, is het ene product meer aan te bevelen dan het andere. Voor je een definitieve keuze maakt, moet je de voordelen van beiden dus goed tegen elkaar afwegen. Wil je chlorella met spirulina vergelijken? Doe dat dan steeds met “broken cell wallchlorella” of chlorella met gebroken celwanden. Klassieke chlorella moet voor spirulina immers steeds het onderspit delven.

Gezonde voedingsstoffen snel beschikbaar
De vele gezonde voedingsstoffen uit spirulina komen razendsnel vrij, waardoor je lichaam er vrijwel onmiddellijk gebruik van maakt. In tegenstelling met spirulina heeft gewone chlorella een zo goed als onverteerbare celwand. Vandaar dat vergelijking tussen beiden enkel opgaat als je ‘broken cell wall chlorella’ vergelijkt met spirulina. Je kunst zowel spirulina als chlorella voor verschillende doeleinden gebruiken. Afhankelijk daarvan kun je je keuze maken wat het beste voor je is.

Natuurlijke veroudering vertragen
De uiterst sterke antioxidanten uit spirulina en chlorella worden veelvuldig gebruikt in producten om je natuurlijk verouderingsproces zoveel mogelijk te vertragen. Voor een strakke, jonge en fluweelzachte huid gebruik je bij voorkeur spirulina. Dat bevat immers de hoogste concentratie carotenoïden en fycocyanine. Hou hierbij zeker rekening met het feit dat chlorella rijker is aan nucleïnezuren waaronder DNA en RNA. Dat is dan weer een aanrader tegen cellulite. Zeker omdat chlorella rijker is aan zowel vitamine C ALS E.

Je lichaam zuiveren
Op tijd en stond je lichaam reinigen van alle opgeslagen en giftige afvalstoffen is zonder meer een must. Die toxische stoffen zijn het gevolg van onze ongezonde voeding, van de vele lichaamsprocessen en van de dalende kwaliteit van onze leefomgeving. Om je lichaam zo grondig mogelijk te zuiveren, kies je best ‘broken cell wall chlorella’. Dat heeft het te danken aan zijn hogere concentratie chlorofyl.

Voor betere sportprestaties
Sporters die beter willen presteren kiezen voor zogenaamde ‘broken cell wall chlorella’ met de hoogste concentratie ijzer en chlorofyl. Beiden zorgen voor de aanvoer van extra zuurstof. Dit soort chlorella zorgt voor een snellere herstel.

Zwangere vrouwen
Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven hebben het meeste voordeel bij het gebruik van spirulina. Dat is ook zo bij pijnlijke menstruaties. Dat hebben we te danken aan de hoge dosis gamma linoleenzuur of GLA, het omega-6 vetzuur dat onze hormonen weer in balans brengen.

Meer natuurlijke weerstand
Bij de overgang van het ene in het andere seizoen is het belangrijk je weerstand te verhogen om zo je risico op allerlei seizoensgebonden aandoeningen zoveel mogelijk te verkleinen. Voor de grootste natuurlijke weerstand gebruik je bij voorkeur spirulina. Daar zorgen de aanwezigheid van extra calcium spirulan en sulfolipiden voor.

Geef een reactie