SPIRULINA EN KANKER

SPIRULINA EN KANKER
Wetenschappers deden al veel onderzoek naar de invloed van spirulina op genetische ziekten waaronder kanker. Zoals hier al eerder aangehaald, is spirulina uitzonderlijk rijk aan fycocyanine. Het betreft een blauwachtige stof en één van de sterkte antioxidanten waarover we beschikken. Volgens de resultaten van tal van wetenschappelijke studies blijkt dat deze stof de groei van kankertumoren sterk kan afremmen. Daarbij worden de hiervoor verantwoordelijke vrije radicalen geneutraliseerd. Ook chlorofyl is een belangrijk bestanddeel van de spirulina. Van deze stof werd aangetoond dat het zich vrijwel onmiddellijk hecht met kankerverwekkende stoffen die vervolgens worden afgebroken en afgevoerd.

Calcium spirulan
Spirulina bevat ook een speciaal koolhydraat (calcium spirulan). Dat voorkomt de vasthechting van kwalijke tumorcellen aan gezond weefsel. Het blauwe algje versterkt zowel je immuunsysteem als de specifieke stoffen (lymfocyten) die kanker bestrijden. Deze immuuncellen zijn ook actief tegen zowel HIV (aids) als tegen een doodgewone verkoudheid. Spirulina veroorzaakt geen bijwerkingen. Kanker en uitgezaaide kanker worden in de meeste gevallen bestreden met chemotherapie en/of bestraling. Beiden zorgen nochtans voor tal van vervelende neveneffecten zoals : diarree, constipatie of verstopping, misselijkheid en braken, vermoeidheid, wijzigingen in je reuk- en smaakzin, tintelingen, oog- en oorproblemen, angst en haarverlies.

Witte bloedcellen
Chinese onderzoekers toonden recent aan dat spirulina het aantal witte bloedcellen sterk doet toenemen. Daardoor besloten ze dat dit superfood ons risico tegen de vele nadelen van zowel chemotherapie als bestralingen aanzienlijk verkleint.

Geef een reactie